A TA3 Politikában (V Politike) című vitaműsorában Robert Fico miniszterelnök kijelentette, hogy a levéltitok megszegése körül kialakult botrányban a hivatalnokok mondtak csődöt, Andrej Danko, a parlament elnöke pedig továbbra is élvezi a bizalmát.

 

 „Azért, mert egy túlbuzgó hivatalnok átlépte a hatáskörét, nem hívhatjuk vissza a parlament elnökét. Amennyiben a hivatalnok hibát követett el, bocsássák el, ha bűncselekményt követett el, akkor pedig büntessék meg”

 

– mondta Fico.

 

Milyen botrány?

 hirdetes_300x300  

 

​Fico megismételte, hogy továbbra is támogatja Andrej Dankót és a Smer képviselői nem fogják megszavazni a rendkívüli ülés programját.

 

„Milyen botrány? Miféle botrány? Ez az ülés csupán mocskolódásra jó. Mi biztosan nem fogjuk megszavazni. Ez nem egy meghatározó táma, mely befolyásolná az ország dolgait”

 

– tette hozzá a kormányfő.

 

Az ügy kapcsán A TA3 vitaműsorában Richard Sulík kijelentette, hogy mindaz, amit Fico elmondott, elfogadhatatlan, Danko visszahívása pedig helyénvaló.

 

 „Megsértik az alkotmányjogot, erre Fico azt mondja, hogy minden rendben van? Soha nem találkoztam még olyan esettel– az Európai Parlamentben sem –, hogy felbontották volna a képviselők leveleit. Ilyesmi csak Andrej Danko fejéből pattanhat ki”

 

– mondta az SaS elnöke.

 

Az OľaNO elnöke, Igor Matovič a miniszterelnök szavaira reagálva kijelentette, hogy szerinte Fico nagyon is jól tudja, hogy az ellenzéki politikusok leveleinek elolvasásával kapcsolatos ötlet „más zseniális elmében meg sem születhetett volna, csakis Andrej Dankóéban”.

 

 „Az, hogy Danko a beosztottját bízta meg ezzel, nem mentesíti a felelősség alól. Sőt, a kapitány  felelősségét erősíti, hogy hat napja gyáván hallgat, és csupán a szóvivőjén keresztül mentegetőzik azzal, hogy a levelek cenzúrázását a belügyminiszter írta elő, ami nem igaz. Fico hozzáállása ugyanakkor érthető. Ha  nem fedezné Dankót, akkor összedőlne minden, a tolvajok számára pedig nehéz idők következnének. Ennek ellenére, miniszterelnök úr, ne feledje, hogy az elszámolás megállíthatatlanul közeledik”

 

– írja Matovič.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!