Számítógépes támadás érte Emmanuel Macron francia elnökjelölt kampánycsapatát, amelynek eredményeként a belső levelezésből több ezer e-mail vált nyilvánosan elérhetővé az interneten.

 

Az En Marche! mozgalom közleménye szerint a stáb “jelentős és összehangolt számítógépes támadás” áldozata lett pénteken este, aminek következtében különféle belső információk kerültek nyilvánosságra a közösségi médiában.

 

Mintegy kilenc gigabájtnyi adatot töltött fel egy magát EMLEAKS-nek nevező felhasználó a Pastebin nevű dokumentummegosztó portálra.

 

 hirdetes_300x300  

Az En Marche! közleményében kiemelte, hogy a támadás “a hivatalos kampány utolsó órájában” történt, és több tízezer levél, fénykép és más belső dokumentum került nyilvánosságra. Értékelésük szerint a támadás “a demokrácia destabilizálására irányul, ahogy az az Egyesült Államokban is történt a legutóbbi elnökválasztás alatt”.

 

Az En Marche! a Trend Micro biztonsági cég elemzésére hivatkozva azt állítja, hogy a Pawn Storm nevű, Oroszországhoz köthető kémcsoport hajtotta végre az internetes támadást. Az orosz kormányzat következetesen tagadja, hogy hackerek állnának a szolgálatában.

 

Forás: teraz.sk/MTI

Nyitókép: sky.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!