„Az előrehozott választás a helyes út” Ausztriában – jelentette ki Sebastian Kurz külügyminiszter pénteken Bécsben tartott sajtótájékoztatóján, és arról beszélt, hogy pártjának, az Osztrák Néppártnak (ÖVP) megújulásra van szüksége.

 

Hangsúlyozta: a választóknak kell dönteniük arról, hogy merre haladjon az ország.

 

A miniszter arra reagált, hogy a héten lemondott Reinhold Mitterlehner alkancellár – a kormánykoalícióban is jelen lévő ÖVP elnöke -, Christian Kern szociáldemokrata kancellár pedig ezt követően”reformpartnerséget” ajánlott Kurznak, akit sokan a pártelnöki poszt várományosának tartanak.

 

 hirdetes_810x300  

Kurz most bejelentette, hogy az új vezető személyéről vasárnap dönt majd a párt vezetése. Elmondta: többen kiállnak a sokadik újrakezdés mellett, mondván, hogy ezúttal minden másképpen lesz.

 

„Azonban nem sokkal később ugyanott lennénk, ahol voltunk: a kompromisszumoknál és a folyamatos választási küzdelemnél”

 

– állapította meg.

 

Ausztria legnépszerűbb politikusa

 

 

Az ÖVP-ről azt mondta: „Nem folytatódhat az, ami eddig volt”. Aláhúzta, hogy a párt jövőbeli vezetőjének személyi és tartalmi döntéseket kell majd hoznia. Úgy vélte, hogy a pártnak a legjobb emberekre van szüksége, függetlenül attól, hogy párttagok-e vagy melyik tartományból valók.

 

A néppárti tartományi vezetők csütörtökön amellett foglaltak állást, hogy Sebastian Kurzot, Ausztria jelenleg legnépszerűbb politikusát szeretnék pártvezetőnek. Kurz egyébként rendkívül fiatal politikus, mindössze 30 esztendős.

 

MTI

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!