2017 első negyedévében 3,1 százalékkal növekedett Szlovákia gazdasági teljesítménye az előző évhez képest, derült ki a Statisztikai Hivatal által közzétett legfrissebb gazdasági adatokból.

 

 

Az adatok megtisztítása után az is kiderült, hogy 2016 első negyedévéhez képest 3,1 százalékkal, a negyedik negyedévhez képest 0,8 százalékkal emelkedett a bruttó hazai össztermék. Az év első hónapjaiban a foglalkoztatottak száma 2,342 millió fő volt, az egy évvel korábbi adatokhoz képest ez 2,1 százalékos növekedést jelent.

 

Jól teljesít a magyar gazdaság is, a KSH jelentése szerint 4,1 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék az első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva. A naptárhatással kiigazítva 3,7 százalékos volt az éves növekedés, az előző negyedévhez mérten 1,3 százalékkal emelkedett a GDP volumene. Az elemzői konszenzus 3,5 százalékos bővülést prognosztizált. Utoljára 2014 második negyedévében nőtt hasonló mértékben a GDP, akkor 4,5 százalékkal. Első negyedévben 2006 óta nem volt magasabb növekedés.

 hirdetes_810x300  

 
SME , MTI
kép: ebschool.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!