Ha Marian Kotleba pártja, az ĽSNS normálisan viselkedne és nem sértené meg Szlovákia Alkotmányát, törvényeit, a nemzetközi szerződéseket, akkor a főügyész nem nyújtana be javaslatot a párt feloszlatására – így reagált a Főügyészség szóvivője, Andrea Predajňová az ĽSNS mai sajtótájékoztatójára.

 

 

„A javaslat, amelyet a főügyész benyújtott a Legfelsőbb Bíróságnak, releváns alapokkal rendelkezik, amelyeket a Főügyészség ügyészei készítettek elő” – tette hozzá. A szóvivő szerint Kotleba pártjának a főügyész lépésének politizálásán kívül nincs más érve.

 

Marian Kotleba ma kijelentette, hogy az ĽSNS feloszlatására tett kísérlet az oligarchák harca az egyetlen valódi ellenzéki párt ellen. Szerinte a demokrácia színvonala visszatért az ötvenes évekbe. „Rájöttek (az oligarchák), hogy velünk nem lehet politikai üzleteket kötni, nem tudnak megvenni, sem megfélemlíteni.” – mondta Kotleba. Szerinte így próbálják meg megakadályozni, hogy a párt sikeresen részt vegyen a megyei választásokon és ne tudjanak tagot delegálni az állami választási bizottságba.

 hirdetes_810x300  

 

Jaromír Čižnár főügyész szerdán indítványozta a Kotleba-féle Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) párt feloszlatását. Az ĽSNS felszámolásával a főügyészség már jó ideje foglalkozik. Március 15-ig 169 indítvány érkezett hozzájuk a párt tevékenységének betiltásáról, többségük közvetlenül a választások után.

A főügyész kezdeményezte az ĽSNS feloszlatását: Kotlebáék veszélyeztetik a demokráciát

Teraz.sk , Körkép.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!