Május 30-án, kedden Etiópiában leállították az internetet, miután szerdán nemzeti vizsgák kezdődtek. Így védekeznek a vizsgázók csalásai ellen – írja a Hirado.hu a Quartz Media portálra hivatkozva.

 

A közösségi médiában terjedtek el a posztok, miszerint az internetszolgáltatás este hét órakor leállt, állítólag azért, hogy ne szivároghassanak ki a vizsgatételek.

 

A 10. évfolyam országos vizsgáin nagyjából 1,2 millió diák vett részt, valamint további 288 ezren készülnek fel a következő hétre a 12.-esek számára megrendezésre kerülő egyetemi felvételi vizsgákon.

 

 hirdetes_810x300  

Etióp források szerint több mint 12 órás leállás után indították újra a netet szerdán délelőtt. De vannak, akik azt állítják, hogy a kapcsolat még mindig nem működik megfelelően az országban, gyakran megszakad.

 

Nem ez az első alkalom, hogy az országban leállították a szociális média forgalmát megakadályozva a vizsgák elcsalását. 2016 júliusában a kormány blokkolta az olyan közösségi oldalakat, mint a Facebook, a Twitter és a Viber, miután az egyetemi felvételi vizsgák kérdéseit közzétették az interneten. Getachew Reda, a kormány szóvivője abban az időben azt mondta, hogy a blokád “átmeneti intézkedés” volt, mivel a közösségi média „felzaklatta” a diákokat.

 

Etiópia, ahol az egyik legalacsonyabb az internetes és mobil kapcsolódási ráta a világon, az első volt azon országok között, akik cenzúrázták az internetet a politikai tiltakozások csökkentése érdekében.

 

Országok, ahol a legmagasabb az internettel nem rendelkezők aránya. Etiópiában a lakosság 97,8 százalékának egyáltalán nincs hozzáférése a nethez. Forrás: ecadf.com

 

Hirado.hu

Nyitókép: ethioalert.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!