Robbanásokat és lövéseket lehetett hallani a fülöp-szigeteki főváros egyik forgalmas üdülőközpontjában. A rendőrség és a katonaság nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

 

Sajtóértesülések egyelőre csak sebesültekről számolt be. Az Iszlám Állam valamivel este 09:00 előtt vállalta a felelősséget a támadásért.

 

Az internetre feltöltött képek tanúsága szerint a központ épülete felett sűrű füst gomolyog, a hatóságok a tűzoltóságot is riasztották. Az épületet a rendőrség lezárta, a hivatalos álláspont az, hogy a rendőrség ura helyzetnek.

 

 hirdetes_810x300  


A helyi médiának nyilatkozó szemtanúk két vagy több fegyveres, feketébe öltözött személyt láttak a komplexumban, akik maszkot viseltek, ezeket a híreket egyelőre nem erősítették meg. A komplexum népszerű a külföldiek körében is.

 

A Fülöp-szigeteken ádáz városi harcok dúlnak Marawiban, az ország második legnagyobb városában, ahol az Iszlám Államhoz közeli kormányellenes lázadók több háztömböt is elfoglaltak. Abban a konfliktusban a jelentések szerint eddig 170 ember halt meg.

 

Fotó: Manila a terrortámadás pillanataiban. Fotó: TheGuardian.com

 

Nem érdemes a környéken sétálni, a hatóságok mindenkit szigorúan ellenőriznek. Fotó: TheGiardian.com

 

 

TheGuardian, Körkép.sk

Nyitókép: TheGuardian.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!