Az eurózónát szorosabbra kell fogni, Szlovákia a magjához akar tartozni – mondta Robert Fico kormányfő Pozsonyban, a Szolidaritási és Fejlesztési Tanács ülését követően.

 

A kormány, a szakszervezetek, az egyházak és szakmai szervezetek egyeztető testületének ülésén a kormány felhatalmazást kapott partnereitől arra, hogy aktív részese legyen az integráció, az eurózónán belüli együttműködés elmélyítésének.

 

Robert Fico kijelentette: jelen van a törekvés arra, hogy a közös fizetőeszközt használó országok szorosabban működjenek együtt. Szerinte a szorosabb integráció érzékeny döntéseket hozhat magával a szociális kérdésekben és az adókat érintően is.

 

 hirdetes_810x300  

Fico hangsúlyozta: támogatják az európai integráció elmélyítését, hiszen az eddig is rendkívül sikeres folyamatnak mutatkozott. Szlovákia részvétele az integrációban nagyon pozitív eredményekkel járt.
A miniszterelnök szerint amennyiben az eurózónán belüli együttműködés elmélyítése az Európai Unió (EU) egyfajta magjának a kialakítását jelenti, akkor Szlovákia nem akar abból kimaradni. Ugyanakkor figyelmeztetett, hogy ez nem lesz egyszerű, a védelmet és a biztonságot is érintő komoly döntéseket kell majd meghozni, e területeken is intenzívebb lesz az együttműködés.

 

Forrás: teraz.sk/MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!