Jó évet zárt a szlovákiai turizmus 2016-ban, az ágazat bevételei elérték a 31,7 millió eurót, ami 6,9 milliós növekedést jelent az előző évhez képest. A külföldi látogatók többsége Csehországból, Ausztriából, Magyarországról, Lengyelországból és Németországból érkezett – ismertette az adatokat a szlovákiai utazási ügynökségek és irodák társulása (SACKA).

 

Az utazási ügynökségek 2016-ban összesen 311 ezer külföldi turista számára biztosítottak különböző szolgáltatásokat, ők pedig összesen 463 ezer napot tartózkodtak itt.

 

„Összességében a 2016-os évet nagyon sikeresnek mondhatjuk az aktív idegenforgalomban. Ehhez hozzájárult Szlovákia EU-s elnöksége, de az is, hogy Szlovákia egyre ismertebb turisztikai célpont. A pozsonyi repülőtérre egyre több járat érkezik, köszönhetően főleg a Ryanair fapados légitársaságnak és Szlovákiát biztonságos országnak tartják.”

 

-mondta a szervezet elnöke, Stanislav Macko. A tavalyi adatokból az is kiderült, hogy az ország lakosai inkább belföldön szeretnek nyaralni, köszönhetően a minőségibb szolgáltatásoknak és fejlődő infrastruktúrának is. 2016-ban összesen 2.996.620 vendég nyaralt idehaza, ami 2015-höz képest 15 százalékos növekedést jelent.

 hirdetes_810x300  

 

 

Teraz.sk
kép: pluska.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!