Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Manilában, a Fülöp-szigetek fővárosában lövéseket és robbanásokat hallottak egy külföldiek körében is népszerű üdülőközpontban. A szemtanúk először több fegyveresről számoltak.

 

Egy férfi M4-es típusú fegyverrel rontott be a kaszinóba, a feltételezések szerint nem terrorista cselekményről volt szó, a férfia ki akarta rabolni a helyet.

 

„A gyanúsított külföldinek nézett ki, egyelőre nem tudjuk összekapcsolni terrorizmussal. Előfordul, hogy azok a külföldiek, akik sok pénzt veszítenek a kaszinóban, egyszerűen megőrülnek”

 

nyilatkozta a fülöp-szigeteki rendőr-főkapitány, Ronald Dela Rosa.

 hirdetes_810x300  

 

A férfi először benzinnel felgyújtotta az asztalokat, azután a LED kijelzőkre adott le lövéseket. Ezután 20 ezer euró értékű zsetonnal tömte meg a hátizsákját, és elmenekült.

 

Nem sokkal ezután jelent meg a hír, hogy az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a támadásért, a rendőrség szerint azonban mindez csak propaganda.

 

A legutolsó hírek szerint legalább 36 holttestet találtak a luxus-komplexum kaszinójában. A nyomozás jelenlegi állása szerint egy férfi felgyújtotta a kaszinóban az asztalokat, a legtöbb áldozat az így keletkező füstben fulladt meg. A hatóságok közlése szerint az elkövető végül magával is végzett, hotelszobájában felgyújtotta magát.

 

A fülöp-szigeteki hatóságok kényes helyzetben vannak. Egyik városukban polgárháborús viszonyok uralkodnak, miután az IÁ-hoz köthető kormányellenes lázadók több háztömböt elfoglaltak. A harcokban eddig 170-en haltak meg. A városból tömegével távozó lakók a legközelebbi nagyvárosban keresnek menedéket, ami viszont ott teremtett nehéz helyzetet. A kormányzat attól tart, hogy konfliktus több városra is átterjed.

 

TA3.com, Körkép.sk

Nyitókép: NYTimes.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!