A szombati londoni terrortámadáskor egy nő értékes másodpercekre tartóztatta fel a három terroristát, míg a többi ember biztonságosabb helyre tudott menekülni. Saját testével torlaszolta el egy étterem ajtaját, amivel elegendő időt nyert a vendégeknek, hogy elmeneküljenek a hátsó ajtón.

 

Az egyik szemtanú elmondása szerint legalább 20 embernek sikerült így még időben elmenekülnie az étteremből. A három, késekkel felfegyverzett dzsihadistával szemben– szintén a szemtanúk elmondása szerint – több esetben is felléptek az emberek – az étteremben maradtak például poharakat, székeket, asztalokat dobáltak feléjük. Egy taxis állítólag még az utcán megpróbálta őket elgázolni, mikor látta, mit művelnek.

 

Egy pék egy ládával támadta meg az egyik merénylőt.

 

 hirdetes_300x300  

„Ott volt egy rendőrautó egy hangosbemondóval, amiből az szólt, hogy ’Meneküljenek, meneküljenek’, aztán a rendőrség eldobott egy gránátot… és aztán már csak futottam”

 

mondta, hozzátéve, hogy ezután vagy húsz emberrel együtt elbarikádozták magukat a pékségben.

 

A rendőrség egyébként már ismeri a támadók személyazonosságát, közben pedig az Iszlám Állam nevű terrorszervezeti is vállalta a felelősséget a merényletért. A hatóságok 12 embert vettek őrizetbe. A szombati merényletekben 7 ember vesztette életét, 48-an megsérültek, 36 ember került kórházba, közülük 21 állapota válságos.

 

TA3.com

Nyitókép: theGuardian.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!