Ma (hétfőn) este 20:30-kor a 2018-as világbajnokság házigazdáját, az orosz együttest fogadja a magyar válogatott a Groupama Arénában. Bernd Storck szövetségi kapitány, Gulácsi Péter és Hangya Szilveszter társaságában tartott vasárnap hivatalos sajtótájékoztatót.

 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Bernd Storck csak azokat a játékosokat hívta meg a keretbe, akiknek ezzel nem zavarta meg klubcsapataiknál folytatott munkáját. Így nem kapott meghívót például Nikolics Nemanja, akinek az Oroszország is Andorra elleni mérkőzések ideje alatt fontos tétmérkőzései lesznek klubcsapatánál, a Chicago Fire-nél.

 

A frissen a Fradihoz igazolt Priskin Tamás bár kapott meghívót, végül mégsem került a keretbe, mivel az európai kupaszereplésre készül a zöld-fehérekkel.

 

 hirdetes_300x300  

Lehetőséget kapnak a fiatalok

 

Szalai Ádámmal és Elek Ákossal sem számolhat Storck az oroszok ellen, ők sérülés miatt nem léphetnek pályára, valamint egyelőre Nagy Dominik sem lesz bevethető, mivel ő vasárnap még klubcsapatával, a Legia Warszawával a bajnoki címért küzdött – sikerrel.

 

Az orosz csapat nagyon szervezetten futballozik, rendkívül gyors átmenetekkel dolgozik, támadásból védekezésbe és védekezésből támadásba egyaránt. Általában ötös védőlánccal áll fel, és ez egy nagyon kompakt felállást eredményez, emellett játékosaik a Konföderációs Kupa előtt bizonyára jó formában érkeztek Budapestre. Számunkra remek teszt lesz a mérkőzés, már csak azért is, mert pénteki ellenfelünk, Andorra hasonló játékrendszerben futballozik. Távlati kerettel, sok fiatallal készülünk a mérkőzésre, a tehetséges futballistánk most nemzetközi szinten is megmutathatják tudásukat. A fiatal és idősebb játékosok keverékével szeretnénk pályára lépni, bízom benne, hogy az új játékosok tehetségével és a tapasztaltak rutinjával jó eredményt tudunk majd elérni.

 

Gulácsi Péter, az RB Leipzig légiósa elmondta, hogy

 

A pénteki vb-selejtezőn nehézséget jelent majd, hogy 1000 méter fölötti magasságon, műfüvön lépünk pályára, az ilyen körülményekhez nem vagyunk hozzászokva, ezért is utazunk ki hamarabb Andorrába. Mindkét mérkőzésen győzelemre játszunk, szeretnénk előbb saját közönségünk előtt sikeresen zárni a szezont, majd a vb-selejtezőn hárommal gyarapítani pontjaink számát, hogy ameddig lehet, versenyben maradjunk a csoportban.

 

Az első számú csatár, Szalai Ádám kiesésével az NB I gólkirálya, Eppel Márton maradt az egyetlen klasszikus csatár az oroszok elleni találkozóra.

 

A magyar válogatott kerete:

 

Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország), Gróf Dávid (Budapest Honvéd)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Hangya Szilveszter (Vasas FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Kleisz Márk (Vasas FC), Kocsis Gergő (FC DAC 1904 Dunaszerdahely – Szlovákia), Lang Ádám (Dijon FCO – Franciaország), Tóth Bence (Puskás Akadémia FC), Vinícius Paulo (Videoton FC)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – Lengyelország), Kalmár Zsolt (Bröndby IF – Dánia), Kleinheisler László (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Sallai Roland (Palermo – Olaszország), Stieber Zoltán (1. FC Kaiserslautern – Németország), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
Támadók: Eppel Márton (Budapest Honvéd), Szalai Ádám (1899 Hoffenheim – Németország)

 

 

mlsz.hu, nemzetisport.hu, Körkép.sk

Nyitókép: mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!