A magyar válogatott tagjai elindultak Andorrára, előtte viszont Bernd Storck, a válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tartott.

 

Storck a hétfői 3:0-ás vereséggel kapcsolatban elmondta

 

„Amit tegnap láttunk, az még nem a jövő. A fiataloknak éppen a jövő érdekében kell lehetőséget adnunk. Ez nagyon fontos! Nem kritizálunk kell ezeket a fiúkat, hanem megadnunk nekik a minél több lehetőséget. Ez egy barátságos mérkőzés volt, és nincs sok alkalmunk arra, hogy kipróbáljuk őket a válogatottban. Egy nagyon erős orosz csapattal játszottunk. Nem véletlenül. Én mindenképp komoly ellenfelet szerettem volna, hogy lássuk a különbséget. Nyerhettünk volna egy gyengébb gárda ellen négy-öt góllal, de akkor nem láttuk volna a különbséget.”

 

A szövetségi kapitány azt is elárulta, hogy Szalai Ádám, a Hoffenheim játékosa kénytelen kihagyni az Andorra elleni mérkőzést, mivel térdsérülése még nem jött rendbe, valamint Hangya Szilveszternek is kiújult egy korábbi sérülése.

 hirdetes_300x300  

 

Storck elárulta: csak az andorrai edzések után dől el, hogy mennyit változik a kezdőcsapat a hétfő estihez képest, de ahogy az oroszok elleni második félidőben is láthattuk: akadnak variációs lehetőségük a különböző posztokra.

 

A magyar válogatott pénteken 20.45-től lép pályára Andorra vendégeként világbajnoki selejtezőn. A nemzeti csapat öt forduló után a harmadik helyen áll a csoportjában, öt pont a lemaradása az Európa-bajnok portugálokkal és nyolc az éllovas svájciakkal szemben.

 

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT ANDORRA ELLENI BŐ KERETE
Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország), Gróf Dávid (Budapest Honvéd)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Kleisz Márk (Vasas FC), Kocsis Gergő (FC DAC 1904 Dunaszerdahely – Szlovákia), Lang Ádám (Dijon FCO – Franciaország), Tóth Bence (Puskás Akadémia FC), Vinícius Paulo (Videoton FC)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – Lengyelország), Kalmár Zsolt (Bröndby IF – Dánia), Kleinheisler László (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Sallai Roland (Palermo – Olaszország), Stieber Zoltán (1. FC Kaiserslautern – Németország), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
Támadók: Eppel Márton (Budapest Honvéd), Balogh Norbert (Palermo)

 

 

Nemzetisport.hu, Körkép.sk

Nyitókép: 24.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!