Lucia Žitňanská igazságügyi miniszter és a Most-Híd alelnöke szerint nem kellene állandóan visszatérni Robert Kaliňák (Smer-SD) belügyminiszter leváltásának kérdéséhez, az álláspontja azonban nem változott ez ügyben – mondta az újságíróknak a tegnapi korrupcióellenes tüntetéssel kapcsolatban, ahol a résztvevők a belügyminiszteren kívül a rendőrfőkapitány és a speciális főügyész távozását is sürgették.

 

Žitňanská értékelte, hogy elégedetlenségüket kulturáltan megfogalmazott igények formájában fejezték ki. Viszont nem gondolja úgy, hogy a követelések neki lettek címezve és döntenie kellene ez ügyben. Megerősítette viszont, hogy nem változott a véleménye Robert Kaliňákkal kapcsolatban, ugyanis már korábban elmondta, hogy szerinte le kellene mondania: „A nézetem ez ügyben változatlan” -tette hozzá.

 

Végezetül megjegyezte, hogy a Most-Híd már a kormánykoalíció kialakításánál megpróbált Kaliňák nélkül kormányt létrehozni. „Ez a  kérdés elsősorban nem a Most – Híd-ra tartozik, hanem másvalakire. A párt már a kezdetekkor felvetette a kérdést. Nem járt sikerrel, így most már másra tartozik” – tette hozzá.

 

 hirdetes_300x300  

Teraz.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!