Már mindennapos az utcán sétáló medvék látványa Tusnádfürdőn.

 

Albert Tibor polgármester az Agerpres-nek nyilatkozva azt mondta

 

„Nem egy medve van, többen vannak, meg sem tudjuk számolni őket, az utcákon járkálnak. Az este láttam, hogy valaki lefilmezett egy medvét három boccsal. Nem tudom már, mit tehetünk. Mondtam a kollégáimnak, hogy hívják a környezetvédelmiseket, beszéljünk velük és lássuk, hogy mihez kezdjünk”

 

 hirdetes_300x300  

 

A polgármester szerint a környezetvédelmi ügynökség sem tehet sokat, mivel a törvények a „medvét jobban védik, mint az embereket”.

 

Albert szerint a medvék elszaporodtak, a környező erdőkben nem elég a területük, ezért kutatnak eleség után a településen. A helyiek már nem tartanak szárnyasokat, mert a medvék megölik őket, a kutyákat sem kötik meg, mert a nagyvadak több házörzőt is megöltek már.

 

Szükség volna a folyamatos megfigyelésükre, ezt kérem a környezetvédelmi minisztériumtól, legyen egy vadőrökből álló csapat, akik járőrözzenek és tartsák távol a medvéket az üdülőteleptől. Szerintem ez az egyetlen megoldás

Nyilatkozza a polgármester.

 

Tusnádfürdő lakosai gyakran találkoznak medvékkel a település utcáin, szinte minden évben befognak egy medvét, amelyet máshová költöztetnek. A medvék Hargita megye más településein is gondot okoznak. Csak ebben az idényben három személy került kórházba medvetámadás miatt, és több állatot is megöltek az elszaporodott nagyvadak.

 

szekelyhon.ro

Nyitókép: maszol.ro/illusztrációs felvétel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!