Vizsgálat indult annak a vasúti balesetnek az ügyében, amelyben életét vesztette Julija Hruscsova, Nyikita Hruscsov szovjet kommunista pártfőtitkár unokája – közölte pénteken az orosz Nyomozó Bizottság.

 

Hruscsovát csütörtökön ütötte el a Moszkvából a vnukovói reptérre tartó szerelvény. A 77 éves nő a sínek mentén gyalogolt, és nem reagált időben a mozdonyvezető által leadott figyelmeztető jelzésre. A TASS információja szerint nem a kijelölt átkelőhelyen próbált meg átmenni a síneken.

 

Julija Hruscsova (Fotó: maszol.ro)

 

Julija Hruscsova a szovjet vezető második házasságából származó fiának, Leonyidnak volt a lánya, aki 1943-ban harci pilótaként eltűnt a fronton. Ezt követően Hruscsov örökbe fogadta és a saját lányaként nevelte fel unokáját.

 hirdetes_400x285  

 

Nyikita Hruscsov 1953 és 1964 között volt a Szovjetunió Kommunista Pártja központi bizottságának első titkára, 1958-tól pedig hat éven át betöltötte a minisztertanács elnöki posztját is. 1964-ben párton belüli ellenfelei eltávolították a hatalomból, és helyére Leonyid Iljics Brezsnyevet választották meg.

 

Forrás: aktuality.sk/TASS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!