Komárom városa tervbe vette az egykori poliklinika épületének felújítását, amely az elképzelések szerint többfunkciós épületként működne a későbbiekben. A TASR-t a városi hivatal szóvivője, Králik Róbert tájékoztatta a tervezett beruházásról.

 

Ahogy azt Králik elmondta, a város 22 ezer eurót különített el a projektdokumentáció elkészítésére. Az épület 2012-ben került a város tulajdonába, de már előtte is kihasználatlanul állt. Nyitra megye már a múltban sem támogatta az épület rendbetételét, az ingatlanra adott pénzügyi támogatás mértéke pedig csupán arra volt elég, hogy eltakarítsák a leomló épületdarabokat.

 

A város korábban eladásra kínálta az épületet, azonban nem akadt rá vevő, jelenleg pedig már a pályázati lehetőségeket figyelik, viszont ekkora értékű beruházásra nem találtak eddig megfelelő kiírást.

 

 hirdetes_300x300  

Králik elmondása szerint magyar kormányzati körökben ígéretet kaptak rá, hogy az egykori poliklinika felújítását besorolják

 

„a magyar kormány határon túli történelmileg fontos épületek megóvását célzó programjának prioritásai közé”

 

Az eddigi fejlemények alapján akár már ősszel is dönthet a magyar kormány a támogatásokról.

 

A tervek szerint az épület pincéjében üzemi konyha működne egy vendéglővel, a tetőtérben közösségi rendezvények szervezésére alkalmas teret alakítanának ki, ahol akár 600 fős vendégsereg számára tudnának rendezvényeket szervezni, például szalagavatókat, mobil falak alkalmazásával pedig kisebb rendezvények számára is megfelelő helyszínt nyújtana.

 

Az épület többi szintjén irodahelyiségeket alakítanának ki, melyeket bérbe adnának.

 

teraz.sk

Nyitókép: googlemap

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!