A korrupcióellenes menetet szervező diákok szerint már sikerült 40 ezer aláírást összegyűjteniük. Elképzelésük szerint folytatni fogják a tüntetéseket, legközelebb Zsolnán és Eperjesen, július 12-én.

 

„A menettel azt szeretnénk elmondani, hogy számít nekünk ez az ország” -mondta a szervezők egyike, Dávid Straka. Arra számít, hogy a kormány kénytelen lesz foglalkozni a diákok követeléseivel, főleg akkor, ha több tízezer ember írja alá a petíciót. Szerinte a kormánynak nem kellene ignorálnia a diákokat és kijelentenie, hogy a tüntetés politikai volt.

 

 

 hirdetes_300x300  

Karolína Farská társszervező elmondása szerint a hétfői tüntetések során összesen 20 ezer aláírást sikerült összegyűjteni Pozsonyban, Kassán és Prágában. Robert Fico miniszterelnök pár nappal ezelőtt megköszönte a diákoknak, hogy aktívak, ugyanakkor felszólította őket, hogy tartsák be azt az ígéretüket, hogy a tüntetés apolitikus marad. Fico szerint ugyanis a tüntetés politikai volt, viszont bővebben nem fejtette ki, csupán kiemelte, hogy a tiltakozó akciót a diákok nem egyedül szervezték. Robert Kaliňák azt üzente a tüntetőknek, hogy majd távozik, ha hibát követ el:

 

Kaliňák üzent a tüntetőknek: Majd ha hibát követek el, lemondok

 

 Körkép.sk/Aktuality.sk
kép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!