Este hét óra van és az egyéves kisgyereknek hirtelen felszökik a láza. Szülei nem tudják, hogy mitévők legyenek, és hogyan segítsenek neki. Ilyen és ehhez hasonló helyzetekben jönne jól, ha a problémákat egy szakemberrel konzultálhatnák meg. Tomáš Drucker egészségügyi miniszter ezért tervezi a telefonos orvosi tanácsadás bevezetését.

 

 „Készen áll egy kísérleti jellegű projekt, amely a páciensek számára biztosítaná az orvosi segélynyújtást. Ennek keretén belül gyermekorvosból, és különféle szakorvosokból álló gárdát szeretnénk felállítani, hogy a 112-es vagy a 155-ös telefonszámot tárcsázó páciensek szükség esetén arra szakosodott csapattal konzultálhassanak egészségügyi állapotukról“

 

– mondta el Tomáš Drucker.

 

A 112-es és a 155-ös vonalak túlsó végén egészségügyi operátorok várják a polgárok hívásait. A páciens egészségügyi állapotának felmérését követően az operátorok általában mentőt küldenek a betegért. Drucker tervei szerint a telefonos operátorok állománya tovább bővülne, akik szakmai tanácsokkal látnák el a hívó felet, hogy az tudja, mit cselekedjen egy felmerülő egészségügyi komplikáció esetén.

 hirdetes_810x300  

 

Azzal kapcsolatban, hogy a szolgáltatás mikortól válhat elérhetővé, a egészségügyi tárca egyelőre nem közölt pontos információkat. „A projekt egyelőre előkészületi stádiumban van” – közölte a tárca szóvivője, Zuzana Eliášová.

 

Forrás: sme.sk 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!