A múlt heti pozsonyi, prágai és kassai felvonulás után ma ismét folytatódik a nagy korrupcióellenes menet. A diákok ezúttal Zsolnán és Eperjesen vonulnak fel délután.

 

A zsolnai tüntetés a tervek szerint 17 órakor kezdődik, Michaela Knošková, a szervezői csapat egyik tagja szerint hasonlóan a korábbi tüntetésekhez a zsolnai is apolitikus lesz és politikai pártok támogatása nélkül zajlik majd. A diákok követelései továbbra is változatlanok: több korrupciós botrány kivizsgálása mellett a Robert Kaliňák belügyminiszter, Tibor Gašpar rendőrfőkapitány és Dušan Kováčik speciális ügyész leváltását is kérik.

 

A zsolnai tüntetéssel egyszerre az ország keleti részében is utcára vonulnak a diákok. A szervezők szerint épp Kelet-Szlovákiában látni leginkább azokat a károkat, amit a korrupció okoz a legfelsőbb körökben. Mindkét helyszínen felszólalnak majd a menet szervezői, de meghívott vendégek és zenekarok is szórakoztatják a közönséget.

 

 hirdetes_300x300  

A tüntetések alatt folytatódik a diákok aláírásgyűjtése is,  a parlamentnek ugyanis  foglalkoznia kell a korrupcióellenes tüntetés szervezőinek kéréseivel, amennyiben a tüntetők sikeresen összegyűjtik a 100 ezer aláírást. Idáig 40 ezret sikerült összegyűjteniük.

 

Webnoviny.sk
kép: teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!