Terrortámadás történt Maliban, fegyveresek rohantak le egy luxusüdülőt vasárnap. A harcokban eddig ketten meghaltak, egyikük francia-gaboni állampolgár.

 

Terroristák rohantak le egy mali luxusüdülőt vasárnap. Mali belbiztonsági minisztériumának szóvivője elmondta, az üdülőtelepre fegyveresek rontottak, a harcok jelenleg is tartanak. A támadás eddig legalább két halálos áldozatot követelt. A helyszínen füst gomolyog és lövéseket hallani – hivatkozik az AFP francia hírügynökség a szemtanúk állításaira.

 

Az Independent szerint az egyik halott egy francia-gaboni állampolgár, a másik áldozatot még nem sikerült azonosítani. A helyi erők szerint a terroristák pontos száma még nem ismert, hárman vagy négyen lehetnek.

 

 hirdetes_810x300  

Az amerikai nagykövetség kiadott egy listát a fővárosban található potenciális terrorista célpontokról, a britek pedig figyelmeztetik a Maliba utazókat, hogy csak akkor menjenek, ha feltétlen muszáj. A listán hotelek, éttermek, templomok, diplomáciai épületek és más, gyengén védett létesítmények találhatóak.

 

Arról nincs egyértelmű információ, hogy a megtámadott üdülő szerepel-e a listán, de az Indepentent szerint közel van ahhoz a Radisson Blu nevű hotelhez, ahol egy 2015-ös terrortámadás során 20 embert gyilkoltak meg.

 

Forrás: Independent/The Guardian/CNN

Nyitókép: Reuters

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!