A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Hivatala 2017 első félévében 150 képviselőnek összesen 1.466.648,77 eurót fizetett ki, s ehhez még hozzájárulnak az átalánydíjak 1.146.577,39 euró értékben.

 

A törvényhozók az első félévben 40 napot töltöttek a plénumban. Az utolsó júniusi ülésre június 21-én került sor. A legközelebbi ülés pedig szeptember elején lesz.

 

A képviselők olyan bizottságokban is helyet foglalnak, amelyekre általában a parlamenti ülések előtt pár nappal kerül sor. Emellett a képviselők nem egyszer hangsúlyozták már, hogy a munkájuk nemcsak abból áll, hogy az üléseken ülnek, hanem abból is, hogy az emberek közé járnak. A tervezett parlamenti üléseken kívül néha akkor is megjelennek a tárgyalóteremben, amikor valami rendkívüli gyűlésről van szó.

 

 hirdetes_810x300  

A képviselők havi fizetése 1961 euró, és ehhez tartozik még az átalánydíj. A Pozsonyi kerületből származó képviselők átalánydíja 1385 euró, míg a többieké 1615 euró. Emellett néhányan még ún. működési pótdíjat is kapnak.

 

A hivatal azonban felhívja a figyelmet arra, hogy ezek az összegek változnak, ha a képviselő betegállományba kerül, vagy ha igazolatlanul hiányzik az ülésekről.

 

Forrás: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!