A szlovák, a cseh és a lengyel miniszterelnök is méltatta Egyiptom erőfeszítéseit az illegális migráció, az embercsempészet és a terrorizmus elleni harcban.

 

A keddi budapesti V4-Egyiptom-csúcstalálkozó – a magyar V4-elnökség nyitóeseményét – után Robert Fico szlovák kormányfő kiemelte: Egyiptom fontos szerepet játszik a terrorizmus elleni harcban a mediterrán régióban, olyan ország, amely képes megvédeni határait és megakadályozni, hogy a területén át migránsok érkezzenek Európába.

 

Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök sajtónyilatkozatában szintén arról beszélt: Egyiptom – amely kulcsfontosságú partner Észak-Afrikában és a Közel-Keleten – nagy erőfeszítéseket vállal a terrorizmus elleni harcban, aktív módon részt vesz az illegális migráció és embercsempészek elleni küzdelemben, és képes megakadályozni, hogy utóbbiak hajói elinduljanak partjaitól Európa felé.

 

 hirdetes_810x300  

Beata Szydlo lengyel miniszterelnök hangsúlyozta: a V4 és Egyiptom közös érdeke és felelőssége az embercsempészet és emberkereskedelem felszámolása, és együtt kell működniük az illegális migráció kiváltó okainak megszüntetésében.

 

MTI

Nyitókép: MTI/Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök (b2), valamint Bohuslav Sobotka cseh, Orbán Viktor magyar, Robert Fico szlovák és Beata Szydlo lengyel miniszterelnök (b-j) a visegrádi országok (V4) miniszterelnökeinek találkozóján a Pesti Vigadóban 2017. július 4-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!