A magyar labdarúgó-válogatott jócskán visszaesett a nemzetközi szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján: a mieink 24 pozíciót rontva az 57. helyen állnak – írja a Nemzeti Sport.

 

A magyar válogatott júniusban előbb 3–0-s vereséget szenvedett Oroszországtól felkészülési mérkőzésen, majd 1–0-ra kikapott Andorrában világbajnoki selejtezőn, ami meglátszik a világranglistán elfoglalt helyezésén. Az első százat tekintve a mieink rontották a legtöbbet a júniusi pozíciójukhoz képest, hiszen a 33. helyről visszaestek az 57.-re. Ez a legrosszabb helyezésünk 2010 augusztusa óta, amikor a 62.-ek voltunk. Előttünk Elefántcsontpart, mögöttünk Skócia található.

 

forrás: FIFA

 

A magyar csapatot legyőző Andorra 57 helyet javított, és Lettországot megelőzve feljött a 129. pozícióba. A miniállam válogatottjáé a legnagyobb előrelépés ebben a hónapban. A nemzetközi szövetség égisze alatt az elmúlt hónapban 177 meccset rendeztek, így nem csoda, hogy az élbolyban is történtek változások. Az első helyen két év után ismét a németek állnak, akik a mögöttünk hagyott hétvégén megnyerték a Konföderációs Kupát.  A másodikak a brazilok, a harmadikak az argentinok.

 hirdetes_810x300  

 

A portugálok, a svájciak és a lengyelek egyaránt négy pozíciót javítottak, így feljöttek a negyedik, az ötödik, illetve a hatodik helyre, míg Chile, Kolumbia, Franciaország és Belgium három-három pozíciót visszacsúszott, Szlovákia megőrizte pozícióját, a 21. helyen végzett.

 

Nemzetisport.hu
kép: Origo

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!