A gyanús körülmények között elhunyt egykori parlamenti képviselő, František Gaulieder vizeletében erős narkotikus fájdalomcsillapítót találtak.

 

A vonatszerelvénnyel való ütközésben életét vesztő Gaulieder vizeletében Tramadolra bukkantak, mégpedig nem is akármilyen mennyiségben. Erről a család ügyvédje, Ján Foltán tájékoztatta a sajtót.

 

Foltán elmondása szerint még áprilisban rendeltek el orvosszakértői vizsgálatot mérgekre és egyéb vegyi anyagokra az áldozatnál. A jelentés szerint megvizsgálták Gaulieder véré, vizeletét és mintát vettek a májából is.

 

 hirdetes_300x300  

„A vér esetében nem találtak semmilyen olyan anyagot, ami befolyással lehetett [Gauliederra], minden eredmény negatív volt. Ellenben a vizeletminta pozitív eredményt hozott Tramadolra, amelynek koncentrációja 6,97 nanogramm/ml volt”

 

nyilatkozta Foltán, aki hozzátette, hogy a Tramadol esetében a vérben mért gyógyászati mennyiség 0,1-0,55 ng/ml, a 0,55 és 1 ng/ml közötti mennyiség már mérgező, a 1,1 és 20,5 ng/ml közötti dózis pedig halálos. Foltán azonban hangsúlyozta, hogy ezek az értékek a vérben kimutatott Tramadolra vonatkoznak.

 

A következő lépésben az orvosszakértő dolga lesz megállapítani Gaulieder halálának időpontját figyelembe véve, hogy milyen gyorsan dolgozta fel a mérget az áldozat szervezete, ebből lehet majd következtetni arra, mikor került vele kapcsolatba és milyen körülmények között -vagyis hogy fennállhatott-e az idegenkezűség lehetősége.

 

Gaulieder felesége állítja, férje nem szedett ilyen gyógyszert. A Tramadolt rendkívül erős fájdalomcsillapítóként tartják számon.

 

Gaulieder egy tehervonattal való ütközés során halt meg (a nyomozás jelen állása szerint) március 25-én Vágsellye közelében. Az egykori politikus a HZDS parlamenti képviselője volt 1994-től, majd, miután a Mečiar-kormány kritikusává vált, 1996-ban jogtalanul megfosztották mandátumától. 2014-től galántai önkormányzati képviselőként tevékenykedett, többször megfenyegették, borítékban küldtek a nevére pisztolygolyót figyelmeztetésként.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!