A közlekedésügyi minisztérium ismét meghirdette a családi házak hőszigetelésére szánt pályázati felhívást. A tíz évnél öregebb családi házak tulajdonosai – amennyiben teljesítenek minden feltételt – 8 800 eurós támogatást kaphatnak az államtól hőszigetelésre.

 

„Az előző felhívással ellentétben emeljük a maximális támogatás értékét 6500 euróról 8800 euróra és a polgárok szélesebb körének tesszük elérhetővé a lehetőséget.

 

-mondta Érsek Árpád (Most-Híd) tárcavezető. A kérelmek benyújtására elektronikusan van lehetőség  idén augusztus 1-től október 31-ig, vagy az elektronikus kérvények maximális számának (500) eléréséig. Karolína Ducká szóvivő szerint a támogatás a költségek legfeljebb 40 százalékát teheti ki, maximálisan 8800 eurót.

 

A családi házak hőszigetelésének költségeibe beleszámolhatjuk a hőforrás cseréjét is, ha az nem volt támogatva más programmal és a támogatás a többszintes, 300 négyzetméternél kisebb alapterületű házakra igényelhető. A feltételekről bővebben a www.zatepluj.sk oldalon tájékozódhatunk.

 

 hirdetes_300x300  

 

Webnoviny.sk
kép: omietky.net

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!