Seszták Miklós szerint a szervezők mindent biztosítanak, hogy tökéletes legyen a pénteken kezdődő magyarországi vizes világbajnokság.

 

A világesemény keddi sajtótájékoztatóján a nemzeti fejlesztési miniszter, aki egyúttal a szervezőbizottság elnöke, emlékeztetett rá, hogy példa nélküli gyorsasággal kellett felkészülniük a rendezésre, mert az eredeti házigazda, Mexikó visszalépett.

 

„Az utolsó percekig dolgozni fogunk, de ezek már az utolsó simítások. Mindent biztosítunk egy tökéletes versenyhez, teljesíteniük viszont a sportolóknak kell” – tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy a vb költsége 46,4 milliárd forint, ezen kívül összesen valamivel több mint 84 milliárd forintért valósítottak meg tartós fejlesztéseket Budapesten és a Balatonnál.

 

 hirdetes_810x300  

A miniszter megfogalmazása szerint a világbajnokság alkalmat kínál rá, hogy Magyarország „megmutathassa arcát”, s minden adott ahhoz, hogy a „legszebb és leghangulatosabb” vb-t rendezhesse meg Budapest és Balatonfüred.

 

„Ez az egész az összefogásról, a magyarok tehetségéről, és az ígéretek betartásáról szól” – fűzte hozzá, majd azzal zárta mondandóját, hogy „Hajrá magyarok, hajrá Magyarország!”.

 

Julio C. Maglione, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) elnöke azt mondta, biztos benne, hogy a FINA történetének legnagyszerűbb vb-je lesz a mostani.

MTI

 

Nyitókép: origo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!