A magyar versenyzők két-két arany- és ezüst-, valamint egy bronzérmet szereztek a vasárnapi 200 méteres döntőkben a plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokságon.

 

A szombaton az 500 méteres négyessel aranyérmes kajakos Lucz Dóra ezúttal egyesben diadalmaskodott nagy csatában, a Balaska Márk, Birkás Balázs kajakos duó pedig fölényes győzelmet aratott.

 

Plovdiv, 2017. július 16.
Lucz Dóra mutatja elsõ és második aranyérmét a nõi kajak egyesek 200 méteres döntõjének eredményhirdetésén a plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2017. július 16-án. A magyar sportoló az elsõ aranyérmét a nõi kajaknégyessel szerezte.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

A férfiak K-1-es számában, valamint a női kenu egyesek versenyében két második hely jutott a magyaroknak a két győri, Horváth Bence, illetve Devecseriné Takács Kincső révén, a bronzérem pedig a kenupáros, Hajdu Jonatán és Fekete Ádám nevéhez fűződött.

 hirdetes_300x300  

 

Hajdu egyesben a középmezőnyben ért célba, ötödik lett, a női kajakpáros, Hagymási Réka és Szabó Ágnes pedig a hatodik pozícióban zárt.

 

Plovdiv, 2017. július 16.
Az aranyérmes Balaska Márk (b) és Birkás Balázs a férfi kajak kettesek 200 méteres döntõje eredményhirdetésén a plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2017. július 16-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

A magyar versenyzők két arany- és egy bronzérmet nyertek vasárnap délelőtt az 500 méteres és férfi K-4 1000 méteres döntők során, amelyeket szakadó esőben bonyolítottak le. Előbb a kajakos Takács Tamara egyesben, majd végül a Nádas Bence, Tótka Sándor kajakos duó párosban lett első 500 méteren. Ugyanezen a távon Kopasz Bálint (K-1) a harmadik helyen végzett holtversenyben.

 

Plovdiv, 2017. július 16.
Takács Tamara mutatja aranyérmét a nõi kajak egyesek 500 méteres döntõjének eredményhirdetésén a plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2017. július 16-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Egy-egy arany és ezüst 5000 méteren

 

A női kajakosok versenyében az 1000 méteren szombaton első Bodonyi Dóra képviselte a magyar színeket, s bár a rajtja nem sikerült túl jól, a nagy kör, 2000 méter után már a négyes élboly tagja volt. Az első kis kör után a fehérorosz Alekszandra Grisina leszakadt, így a 23 éves szolnoki kajakos a hátralévő kilométereken a német Tabea Mederttel és a spanyol Eva Barriosszal vívott csatát. A célegyenesbe is ez a három kajakos fordult szinte egyszerre, de a hajrát Bodonyi bírta jobban, aki így két arannyal utazhat haza Bulgáriából.

 

Plovdiv, 2017. július 16.
Bodonyi Dóra a nõi kajak egyesek 5000 méteres döntõjében a plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2017. július 16-án. A magyar versenyzõ aranyérmes lett.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

A kenusoknál Varga Dávid a németek világklasszisával, Sebastian Brendellel vívott nagy csatát, a táv nagy részében ők együtt eveztek az élen. Az utolsó körre fordulva Brendel megpróbálta megelőzni a győriek 29 éves versenyzőjét, ekkor ez még nem sikerült neki, a finisben azonban faképnél hagyta, így Vargának az ezüst jutott.

 

Az Eb utolsó számában, a férfi kajakosok ötezres döntőjében a maratoni világ- és Európa-bajnok Solti László képviselte a magyar színeket, de nem tudott beleszólni a dobogós helyek sorsába, s hetedik lett.

 

Éremtáblázat

 

Ország arany ezüst bronz
MAGYARORSZÁG
10 3 3
Németország          6 1 3
Oroszország         3 3 4
Csehország          2 1
Lengyelország         1 4 4
Portugália         1 2
Ukrajna             1 3
Nagy-Britannia    1 1
Spanyolország    1 1
Litvánia             1
Fehéroroszország      5 2
Dánia           2 1
Szerbia            2 1
Szlovákia         1 1
Szlovénia         1 1
Moldova            1
Románia           1
Grúzia             1
Norvégia             1
Olaszország          1

 

MTI, nemzetisport.hu

Nyitókép: MTI/Plovdiv, 2017. július 16.
Az aranyérmes Nádas Bence (b) és Tótka Sándor páros, középen edzőjük, Hűvös Viktor a dobogón a férfi kajak kettesek 500 méteres döntőjének eredményhirdetésén a plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2017. július 16-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Tarolnak a magyarok a plovdivi kajak-kenu Eb-n

Megosztás:
Címkék: kajak-kenu

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!