Nagyszerű nyárra készülhet a szlovákiai turizmus, a hotelek 53 százalékát ugyanis már lefoglalták – derül ki a ZľavaDňa portál adataiból.

 

Svetlana Tarageľová szerint néhány hotel már annyira megtelt, hogy már most az őszi szabad helyeket próbálják meg értékesíteni, miközben a tavalyi helyzethez képes az őszi kínálat 40 százalékkal gazdagabb  – ez is azt jelzi, hogy a turizmus idén nagyon sikeres évet zárhat.

 

Továbbra is nagyon népszerű az ország lakosai körében a belföldi nyaralás, a portál által megkérdezettek 52,9 százaléka 3-4 éjszakára foglal szállást, és a válaszadók több mint ötöde háromnál több alkalommal is meglátogat egy szlovákiai szállást.  A legnépszerűbb régió továbbra is Liptó és a Magas-Tátra. Az előző évhez nagyobb népszerűségnek örvend például Gyűgy is, ahol jóval hosszabb ideig pihennek az emberek, mint korábban.

 

 hirdetes_810x300  

A tavaly ilyenkor a szállások 44 százaléka volt lefoglalva, így jelentős növekedést regisztráltak. A külföldi nyaralások terén is jelentős változás történt, míg 2015-ben az emberek többsége egyszer utazott el külföldre nyaralni, 2016-ban már jelentősen nőtt azoknak a tábora, akik évente 2-3 alkalommal is elutaznak egy rövid külföldi nyaralásra és ez a trend idén is folytatódik.

 

 

Teraz.sk
kép: pluska.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!