Nyitra városa is készül a Jaguar Land Rover gyárának megnyitására, ezért több intézkedéssel is javítanának a térség közlekedési helyzetén.

 

Ezek egyike egy új vasútvonal lehetséges építése. Jozef Dvonč nyitrai polgármester szerint már tárgyaltak egy Nyitra – Tornóc (Trnovec nad Váhom) vasútvonal építéséről, amely közvetlen csatlakozást tenne lehetővé Pozsony és a város között, így könnyítenének az utak terheltségén.

 

Egy másik intézkedés szerint a gyalogosok részére még idén  felújítanák a vasúti pályák felett átívelő hidat. A közlekedésügyi tárca júliusban elkezdte Abaszállás községnél az R1-es gyorsforgalmi úthoz csatlakozó út építését, megkönnyítve ezzel Nyitra egyes városrészeinek közlekedését.

 

 hirdetes_810x300  

A városi közlekedés terén a város a Jaguarral és az állammal kötött egyezség értelmében kötelezettséget vállalt, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy megfelelő mennyiségű járat közlekedjen az ipari parkig. Dvonč  megjegyezte, hogy az Arriva Nitra közlekedési vállalat jelenleg sofőrhiánnyal küzd, ami egyes járatok kiesését okozhatja.

 

 

Webnoviny.sk
kép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!