Idén július 18. (kedd) és 23. (vasárnap) között zajlik Tusnádfürdőn a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos.) A hagyományoknak megfelelően szombaton (22-én) 9.30 órától felszólal Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. A beszédet a Körkép.sk a Facebook-oldalán élőben fogja közvetíteni.

 

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke közölte, hogy Orbán Viktor várhatóan megosztja az európai jövővel összefüggő dilemmáit. Utalva a program mottójára („biztos pont”), azt mondta: Tusványos biztos pont azért is, mert a magyar nemzetpolitika összefonódik a hagyományos rendezvénnyel, nagyon jelentős gondolatok születtek ott.

 

Fotó: Körkép.sk/KZS

 

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, közismertebb nevén Tusványos 1989 óta határon átnyúló együttműködést, román–magyar párbeszédet és kulturált magyar–magyar politikai eszmecserét is megvalósít. A táborban a közéleti témák mellett a kikapcsolódásra és a szórakozásra is van lehetőség, amiről a népművészeti, sport- vagy zenés-filmes sátrak, valamint a magyarországi és erdélyi magyar együttesek esti koncertjei gondoskodnak.

 hirdetes_300x300  

 

Fotó: Körkép.sk/KZS

 

Fotó: Körkép.sk/KZS

 

Körkép.sk

Nyitókép: hatarok-nelkul.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!