Friss hírek

Focus-felmérés: csökkent a Most-Híd és Kotlebáék népszerűsége

Ha július közepén tartották volna a parlamenti választásokat, akkor azt nem nagy meglepetésre a legnagyobb kormánypárt, a Smer-SD nyerte volna a szavazatok 26,4 százalékának megszerzésével, így 44 képviselőjük jutna be a parlamentbe. A Focus ügynökség felmérése szerint második helyen az SaS (14,2 százalék , 24 szék), harmadikon pedig az SNS  (10,3 százalék , 17 szék) végezne.

 

forrás: aktuality.sk

 

A reprezentatív felmérést július 13-24 között készítették, 1025 fő megkérdezésével.  Az OĽaNO-NOVA 9,2 százalékot és 15 képviselői helyet szerezne, őket követné Marian Kotleba mozgalma (9,1 százalék, 15 szék), a Sme rodina (8,2 százalék, 14 szék), a KDH (6,3 százalék, 11 mandátum) és a Most-Híd (6,2 százalék, 10 mandátum). Így változott a pártok támogatottsága a Focus legutóbbi mérései alapján:

 

forrás: Focus

 

Nem kerülne be a parlamentbe az MKP 4 százalékos eredményével. A felmérésből az is kiderült, hogy a választásra jogosultak 66,6 százaléka menne el szavazni, 19,2 százalék inkább otthon maradna, 14,2 százalék pedig nem tudott válaszolni a kérdésre.

 

Aktuality.sk
kép: nrsr.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket