A külügyminisztérium másodfokú ajánlást adott ki, amelyben Szlovákia polgárait arra figyelmezteti, hogy fontolják meg, valóban szükséges-e Egyiptom bizonyos térségeibe utazniuk.

 

Az egyiptomi hivatalok a hurghadai szálloda előcsarnokában tartózkodott külföldi turisták elleni fegyveres támadás kapcsán utólagos intézkedéseket hoztak, amelyek célja az üdülőhelyeken tartózkodó külföldi turisták biztonságának szavatolása” – tájékoztat a külügyi tárca.

 

Az országban a visszavonásig érvényben van a rendkívüli állapot, amit a 2017 áprilisában zajlott terrortámadások kapcsán hirdettek ki.

 

 hirdetes_810x300  

A minisztérium arra is felhívja a figyelmet, hogy a Sínai-félsziget északi részén a rendkívüli állapoton kívül az éjszakai kijárási tilalom is érvényben van.

 

Egyiptom ezen részét, ahogy a Líbiával határos nyugati területeket is  a szlovák diplomácia már régóta kockázatos helynek tartja, és a szlovák állampolgárokat ismételten arra figyelmezteti, hogy ne utazzanak ezekbe térségekbe. Korlátozott a külföldi turisták mozgása az ország nyugati és déli sivatagi térségeiben is (Líbiai sivatag, Nyugati sivatag, Fehér sivatag)“ – figyelmeztet a tárca.

 

A Vörös-tenger melléki területek és a Luxortól délre fekvő, Nílus menti turisztikai központok biztonsági helyzete már stabilizálódott, ott a hivatalok nem korlátozzák az emberek mozgását. Ennek ellenére azt ajánljuk, hogy vegyék fontolóra a szervezett kirándulások és az egyéni utak szükségét a Sínai-félsziget déli részében, egészen a Nílus folyó deltájáig levő területen, valamint Kairó és Alexandria környékén“ – hangsúlyozza az ajánlás.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!