Pénzügyi okokból az Európai Unió lakosságának mintegy harmada nem engedheti meg magának azt, hogy az országhatáron kívül nyaraljon egy hetet – derült ki az Eurostat legújabb felméréséből.

 

Romániában a legrosszabb a helyzet, hiszen itt a lakosság 66,6 százaléka nem engedheti meg magának, hogy az országon kívül töltse el egyhetes szabadságát. A legjobb helyezést Svédország érte el, hiszen a skandináv országban a lakosságnak csupán a 8,2 százaléka nem engedheti meg magának a külföldi nyaralást.

 

A felmérésből az is kiderül, hogy az elmúlt öt évben az EU összes országában csökkent azoknak a személyeknek a száma, akik nem engedhetik meg maguknak a külföldi nyaralást. Jelenleg az egész Európai Unión belül ez a szám 32,9 százalék.

 

 hirdetes_810x300  

Románia után a legtöbb ember Horvátországban (62,8 százalék), Bulgáriában (56,4 százalék), Görögországban (53,6 százalék) és Cipruson (53,5 százalék) kényszerül arra, hogy otthon töltse el a szabadságát. Ezzel szemben Svédország, Luxemburg, Dánia, Finnország és Ausztria lakosai azok, akik a leginkább megengedhetik maguknak a külföldön eltöltött vakációt.

 

A felmérésben résztvevőktől azt kérdezték meg, hogy megengedhetik-e maguknak azt, hogy a család összes tagjával együtt egy külföldi nyaraláson vegyenek részt.

 

Forrás: sme.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!