A Legfőbb Ügyészség természetvédelmi rendőrség létrehozását javasolja, amely a környezetvédelmi bűnügyek leleplezésével foglalkozna – informálta a TASR hírügynökséget Andrea Predajňová, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

 

„2016-ban a környezet ellen elkövetett bűncselekmények ügyében 302 személy ellen folyt büntetőeljárás, közülük 185 személy ellen emeltek vádat. 42 eset zárult vádalkuval, 57 bűnvádi eljárást feltételesen állítottak le, 10 peres ügyben megegyezés született”

 

– mondta Predajňová.

 

A legtöbb vádlott a következő bűntényeket követte el: orvvadászat, a növény-és állatvilág védelmének, illetve a fák és bokrok védelmének megszegése.

 hirdetes_300x300  

 

Predajňová elmondása szerint tavaly az ügyészség igyekezete a kormány pozitív reakciójával találkozott, a kabinet pedig tavaly szeptemberben feladatként tűzte ki a belügyminiszternek, hogy dolgozzák ki egy olyan speciális rendőri egység létrehozásának feltételeit, amely a környezetvédelmi bűncselekmények ellen harcolna. A természetvédelmi rendőrség 2018 elején kezdhetné meg működését.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk/aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!