A FINA vizes vb-re érkező külföldi turisták rendkívül jó benyomásokkal térnek haza Magyarországról, kiemelkedően elégedettek az országgal, a biztonsággal, és nagyra értékelik a látnivalókat, attrakciókat is. Ötből négyen azt mondják, ajánlják majd az ismerőseiknek is Magyarországot – derült ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) sportesemény közben készített felméréséből.

 

Az MTÜ a FINA vizes vb turisztikai hatásait vizsgálta. Az adatfelvételre Balatonfüreden, illetve Budapesten a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, valamint a Duna Arénában és ezek szurkolói zónáiban került sor 800 külföldi turista megkérdezésével.

 

Magyarország megmutatta a világnak, hogy képes egy ekkora volumenű sporteseményt megrendezni, turisztikai úti célként is remekül vizsgázott az ország az elmúlt néhány hétben” – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

 

 hirdetes_810x300  

A világeseményen résztvevő külföldiek közel kétharmada a Magyarországon szerzett tapasztalatai alapján biztosan tervezi, hogy máskor is idelátogat, összesen 98%-uk nyitott a visszatérésre. Öt megkérdezett közül négyen azt mondták: a Magyarországon szerzett tapasztalatai alapján biztosan ajánlanák másoknak is, hogy ide látogassanak.

 

A kutatásból az is kiderül, hogy Magyarország az idelátogató turisták számára jellemzően sokkal jobb élményt nyújt, mint amilyen várakozásokkal ideérkeznek, vagy mint amilyen kép élt bennük az országról„– fogalmazott Guller Zoltán.

 

A látogatók a helyi látványosságokat, attrakciókat is nagyra értékelték 8,44-es átlagpontszámmal. A legnépszerűbb látványosság a Parlament, a megkérdezettek 70% meglátogatta, vagy tervezi, hogy meglátogatja az Országházat. Második helyen a Budai Vár, míg harmadik helyen a Lánchíd áll. Ezen kívül sokan ellátogattak Szentendrére, Etyekre és Visegrádra is.

 

Ez a világra szóló esemény nemcsak a magyar és az ide érkező külföldi sportrajongók számára volt fontos, hanem az egész országnak is kiemelkedő lehetőséget adott arra, hogy megmutassa magát és felkeltse a turisták érdeklődését.

 

Forrás: origo.hu

Nyitókép: MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!