A közösségi hálón „Büszke hazafiak, büszke szlovákok” (Hrdí vlastenci, hrdí Slováci) néven található meg az a csoportosulás, akiknek a büszkeségén az a fiatal nő ejtett foltot, aki a poprádi AquaCityben burkiniben fürdött.

 

Az említett oldal üzemeltetője eképpen háborgott a szociális hálón: „Az, amit nemrég még csak a Nyugat-Európából érkező képeken láttunk, már Poprádon is jelen van. Valószínűleg a higiénia is rendben van egy olyan helyen, ahol 30 Celsius-fokos melegben engedélyezik a fekete rongyokban való fürdést. Viszlát AquaCity, soha többet”.

 

Hasonló bejegyzéssel osztotta meg ugyanazt a képet az extrémista Mi Szlovákiánk Néppárt (ĽSNS) képviselője, Ján Mora is. Tombol a nyár és lassan, de biztosan hozzá kell szoknunk efféle jelenségekhez. „Éljen a multikulturalizmus, ami hamarosan a te városodat is eléri” – írja Mora a közösségi hálón.

 

 hirdetes_300x300  

 

A higiénia be volt tartva

 

Az AquaCitya igazgatójának asszisztense, Lucia Blašková az Aktuality.sk-nak elmondta, hogy a fürdőkomplexumnak kötelező tiszteletben tartani az összes hozzájuk látogató embert tekintet nélkül a vallásukra és a bőrszínükre. Továbbá hozzátette, hogy a fürdőkomplexumba látogatók számára kötelező, hogy respektálják a higiéniai előírásokat. Blašková szerint a burkinit viselő hölgy betartotta a higiéniai előírásokat, ugyanis a burkini megfelelő anyagból készült.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: Reuters

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!