Nyereménnyel kecsegtetnek, játékra ösztönöznek. Valójában azonban egy átverésről van szó, ahol a cél a játékos pénzének megszerzése. A Facebook közösségi hálón működő „Výherný deň”(Nyerő nap) bizonyos feltételek teljesítése után lehetőséget ad az embereknek egy fűnyíró megnyerésére – figyelmeztet közösségi oldalán a szlovák rendőrség.

 

Az oldalt már a rendőrség vizsgálja, és ahogy a Facebook oldalukon is közölték „mindent megtesznek azért, hogy az oldalt működtető csalókat az igazságszolgáltatás elé állítsák”.

 

Ha valaki azt gondolja, hogy az interneten az anonimitás leple alatt meg lehet bújni, az nagyot téved” – írja a rendőrség. Egyúttal azokat a személyeket, akik bedőltek a csalóknak, az átverés jelentésére szólították fel.

 

 hirdetes_810x300  

Az egész hamis verseny arról szólt, hogy az emberektől lájkokat, megosztást, majd kommenteket kértek. Ezután felszólították őket, hogy egy speciális kóddal küldjenek SMS-t a megadott számra. Ezzel azonban egy olyan számlára küldtek pénzt, amit a Tipos oldalain lehet létrehozni. „Innen már lehetséges az pénz átutalása a hozzárendelt bankszámlára” – magyarázza a rendőrség.

 

 

Forrás: HNonline.sk/Polícia Slovenskej Republiky

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!