Ján Figeľ, az Európai Unió első vallásszabadságért felelős különmegbízottja és a KDH volt elnöke a TASR hírügynökségnek ma megerősítette, hogy az orvosok csontvelőrákot diagnosztizáltak a szervezetében – a gyógykezelés megkezdése előtt utoljára nyilatkozott a TABLET.TV műsorában.

 

A politikus beszélt az önálló Szlovákia létrejöttéről is, szerinte egy nemzet és ország fejlődése és jövője szempontjából alapvető kritérium az igazságosság átültetése. A KDH képviselői 1992 júliusában a parlamentben a szlovák Szuverenitási Nyilatkozat elfogadása ellen szavaztak – Figeľ szerint azért, mert nem bíztak Vladimír Mečiarban, akinek felügyelete alatt készült a dokumentum.

 

Figeľ szerint :”Robert Fico kormányfő a választók erős támogatásával már tíz éve kormányoz és csaknem húsz éven keresztül védte az amnesztiák eltörölhetetlenségét, amivel segített megtartani az igazságosságot gátoló akadályokat és néhány bűntett elhallgatását.”

 

„Amelyik nemzet nem helyezi az igazságosságot az első helyre, rá fog fizetni annak hiányára”  – nyilatkozta a TASR-nek.  Úgy látja, Csehszlovákia felbomlása és az önálló ország létrejötte pozitív történet. Szerinte „a szlovákok kénytelenek voltak újra megfogalmazni, mi fontos számukra – „Egy Szlovákiát akarunk, de demokratikusat, európait, igazságosat és többoldalút.”

 hirdetes_810x300  

 

Figeľ hozzátette, hogy 25 évvel ezelőtt és közben is a KDH-nak politikai célja volt az igazságosság elérése.

Teraz.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!