Új mini rovatunkban időről időre beharangozzuk a másnapi Körkép érdekesebb témáit. Holnap, augusztus 15-én kiemelten foglalkozunk a Szent István napi  ünnepségekkel. Többek között a következő írásokkal jelentkezünk:

 

Első királyunkról szóló megemlékezéseknek mindenhol, ahol magyarok élnek szerte a világon, identitáserősítő küldetésük van. Az idei tardoskeddi Szent István napok sztárvendége azonban Peter Šrámek lesz. Száraz Dénes írásában kifejti, hogy miért rossz választás a népszerű énekes.

 

Dian Csaba ezzel szemben az ipolysági I. Szent István napok programját ismerteti. A rendezvény célja, hogy öntudatában erősítse az Ipoly menti kisváros és környéke magyar lakóit és visszaadja a már elveszőnek látszó magyar jellegét.

 

 hirdetes_300x300  

Szent István emléke összekötő kapocs lehet széthúzástól sem mentes közösségünkben. P. Vonyik Erzsébet beszámolójában az elmúlt hétvégén Vajkán megtartott Szent István napi ünnepről olvashatunk, mindez remek fényképekkel fűszerezve.

 

Emellett természetesen nyomon követjük a keddi koalíciós tanács ülését, és friss hírekkel, érdekes szemlékkel is jelentkezünk.

 

Tartsatok velünk holnap is.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!