A szociálisügyi minisztérium megvonja a Čistý deň intézmény működési engedélyét.  A tárca mindezt még azelőtt jelentette be, hogy Jaromír Čižnár főügyész beadványára az Akkreditációs Bizottság ismételten összeült volna.

 

A minisztérium azzal indokolta döntését, hogy a rendőrség bűnvádi eljárást indított a reszocializációs intézmény korábbi munkatársa ellen.

 

„Mivel Ján Richter miniszter többször hangsúlyozta, hogy reagálni fog minden új fejleményre az ügyben, a felmerült új információk után azonnali hatállyal megvonja a Čistý deň működési engedélyét,”

 

írja a minisztérium.

 

 hirdetes_300x300  

Az augusztus 23-án összeülő Akkreditációs Bizottság már korábban is javasolta az intézmény működési engedélyének megvonását, de Ján Richter (Smer) miniszter ezzel mostanáig nem értett egyet.

 

Richter: Nem érzek személyes felelősséget

 

A DenníkN-nek nyilatkozva hétfőn még úgy fogalmazott, hogy nem érez semmilyen személyes felelősséget az üggyel kapcsolatban.

 

A rendőrség tájékoztatása szerint Igor J. ellen, aki korábban az intézmény igazgatóhelyettese és pszichológusa volt, a kiskorú Rebeka Ľ kínzása miatt emeltek vádat. A nyomozás során újabb sértettek felbukkanása is várható.

 

Szexuális kapcsolat kiskorúakkal

 

Sajtóhírek szerint Igor J. korábban elkábított, majd szexuális kapcsolatot létesített három, az intézetben elhelyezett kiskorúval. Egyikük, Rebeka Ľ. a történtek után végbélnyílásának sérülése miatt orvosi ellátásra szorult.

 

A rendőrség korábban már vizsgálta az esetet, de leállította a nyomozást, amit a helyi ügyész is megerősített. Új vizsgálatra a főügyész beadványa után került sor.

 

A témával kapcsolatos korábbi írásaink itt olvashatók.

 

DenníkN/Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!