A parlament kommunikációs osztálya tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy 24 991,67 euróért lecserélték az ülésterem világítását, valamint a terem kisebb átalakításokon ment keresztül.

 

Az ünnepi csillárt így egy biztonságos és működőképes világítás váltotta fel. Askold Žačko optikai üvegből készült  alkotásának már csak dekoratív funkciója volt. Andrej Danko szerint nagyra értékelik a híres csillár történelmi értékét, de a képviselők biztonsága és a megfelelő munkakörülmények biztosítása prioritás.

 

A csillár ugyan már nem világított, de a képviselőkben sokszor azt az érzést keltette, hogy a konstrukció nem stabil és a folyamatos mozgás miatt néhány üvegdarab rájuk eshet. Az világítás azonban minden feltételt teljesít, a nagyobb kényelem mellett csökkent az energiafogyasztás is.

 hirdetes_300x300  

 

A parlament sajtóosztálya szerint ez a berendezés valósan szimulálja a nappali megvilágítást, így az emberek közérzete is jobb. Az átalakítást közbeszerzés kiírásával végezték el, amelyre öt társaság jelentkezett, a legalacsonyabb árat az Antiroll cég ajánlotta.

 

SME
kép: SME

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!