Az SNS elnökségének mai ülése után Andrej Danko pártelnök állt az újságírók elé és bejelentette, hogy nem távozik a politikából, a párt elnöksége pedig felhatalmazta, hogy holnap koalíciós partnereivel egyeztessen az új koalíciós szerződésről, vagy annak kiegészítéséről.

 

„Nagyon nehéz egy kormányban lenni Robert Ficoval, ugyanis ugyanazok a választóink. Másfél éve próbálják támadásokkal nevetségessé tenni az SNS-t.” – nyilatkozta. Hozzátette, tiszteli Robert Ficot, de a minisztereiről ő maga szeretne dönteni.

Danko megismételte, hogy pártja miatt nem bukik a kormány, ugyanis annak nincs más alternatívája, de a jelenlegi kormánynak személyes változtatásokra van szüksége. Nem közölte az újságírókkal, hogy mit szeretne elmondani koalíciós partnereinek a pénteki tárgyaláson.

 

 hirdetes_810x300  

Danko úgy látja, az SNS jelöltjei nem hoztak szégyent a kormányra, ezért szeretne a koalícióban maradni, viszont új szabályokat kell létrehozni. „Ha ez a kormány megbukna, akkor szakértői kormány jönne. Ha nem szerezné meg a parlament bizalmát, akkor az államfőnek új választásokat kellene bejelentenie.” – tette hozzá

 

 

Aktuality.sk/sme.sk/Körkép.sk
kép: hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!