Aurél
  • HUF: 419.32
  • USD: 1.00
  • 9 °C
  • 22 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

A magyarokkal, a szlovákokkal és az osztrákokkal vitatnák meg az I. világháború történéseit a románok

Az első világháború eseményeinek román-magyar-szlovák-osztrák megvitatását kezdeményezte Teodor Melescanu román külügyminiszter a Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel folytatott szerdai bukaresti megbeszéléseken.

 

A két külügyminiszter azt követően nyilatkozott a sajtónak, hogy Szijjártó Péter előadást tartott a román nagykövetek éves értekezletén. Mindketten az egymás iránti bizalom erősödését hangsúlyozták.

 

Teodor Melescanu megemlítette: az első világháborúnak döntő kihatása volt a térség története alakulására, ezért javasolta, hogy Románia, Magyarország, Szlovákia, esetleg Ausztria vagy Németország kormányaival szervezzenek valamilyen közös akciót, ennek során nyíltan vitassák meg a történelmi kérdéseket, és tekintsenek a jövő felé, vizsgálják meg országaik szerepét és helyét Közép-Európában, az EU-ban és a világban.

 

MTI

Nyitókép: MTI/Bukarest, 2017. augusztus 30., A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) elõadást tart a román külügyminisztérium nagyköveti értekezletén Bukarestben 2017. augusztus 30-án. Mellette Teodor Melescanu román külügyminiszter.
MTI Fotó: KKM

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Tóth János
2017. aug. 31. 17:11

Jó lenne, ha ez a megbeszélés megtörténne!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket