A kormánypárti SNS először vallotta be nyilvánosan, hogy a munkaügyi miniszter, Ján Richter távozását kéri annak ellenére, hogy Robert Fico kormányfő ezt szigorúan elutasította.

 

Az SNS alelnöke, Eva Smolíková tegnap este egy olyan nyilatkozatot küldött az Aktuality.sk szerkesztőségébe, mely szerint a párt már hosszú ideje elnyomta a fenntartásait a munkaügyi miniszter eredményeivel kapcsolatban.

 

 „Mindezek ellenére az SNS felelősségteljesen a koalíciós partnere mellé állt, és az első visszahívásra tett kísérlet után is megtartotta a Smer-SD miniszterét. Most azonban új helyzet áll fönt, amihez ismét felelősségteljesen szeretnénk hozzáállni”

 

– konstatálta az SNS alelnöke.

 hirdetes_810x300  

 

Smolíková nemcsak arra tett jelzéseket, hogy az SNS közösen szavazhat az ellenzékkel Richtert visszahívása mellett, de többször kritizálta a kulturális minisztert és a Smer alelnökét, Marek Maďaričot is.

 

 „Az SNS nem tud azonosulni azzal, ahogy a Smer-SD alelnöke, Marek Maďarič a pártunkat és az elnökünket, Andrej Dankot támadja. (…) Ezért felszólítom őt arra, hogy fejezze be a helyzet kiélezését a médián keresztül”.

 

Tegnap az Aktuality.sk-nak Maďarič elmondta, hogy Smer nem lát okot sem Richter visszahívására, sem a felmondására. „Ha bármelyik koalíciós párt az ellenzékkel együtt a kormány egyik tagjának visszahívására szavazna, akkor az a koalíció végét jelentené” – jelentette ki.

 

Forrás: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!