Az Oktatásügyi Minisztérium költségvetésében nem szerepel az ötödik osztályos diákok monitoringtesztjének lebonyolításához szükséges keret. Forrás hiányában a Nemzeti Oktatási Mérési Intézet (NÚCEM) nem tesztelheti az ötödikeseket egész országos szinten, helyette kiválasztott iskolák vesznek majd részt a monitoringon.

 

Az oktatási tárca hangsúlyozta, hogy a Tesztelés 5-öt csak tavaly szervezték meg először országos tesztként, és a pénzforrásokat  költségvetés módosításával biztosították.

 

„Tekintettel arra, hogy az Oktatásügyi Minisztérium költségvetési kerete korlátozott, idén nem tudjuk az egész országot lefedve biztosítani a monitoringot annak ellenére, hogy egyéb forrásokat is kerestünk. (…)”

 

áll a minisztérium állásfoglalásában.

 hirdetes_810x300  

 

A NÚCEM így novemberben csak elektronikusan teszteli az ötödik osztályos diákok tudását és csak a mintavétellel kiválasztott iskolában. A mintavétel pedig attól függ majd, hogy az iskolák mennyire jó internetösszeköttetéssel és számítógépekkel vannak ellátva.

 

„Ez a megoldás csak az idei évre vonatkozik. A jövő évtől újra azzal számolunk, hogy országos tesztet végezhetünk és ebből a célból megpróbálunk elegendő forrást elkülöníteni az Oktatásügyi Minisztérium költségvetésében”

 

fogalmazott a tárca.

 

A Tesztelés 5 szlovák a diákok szlovák nyelv és irodalom, magyarnyelv és irodalom és matematika tudását hivatott felmérni.

 

Teraz.sk

Nyitókép: infospravy.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!