A Tesco áruházaknak 10 százaléka zárt be a pénteken délután 16 órakor kezdődött sztrájk miatt. A bezárt boltokkal együtt az áruházak 25 százalékában tapasztalható volt valamilyen fennakadás – közölte az áruházlánc. A sztrájk pénteken 16 órától 24 óráig, szombaton 10 órától 24 óráig tart.

 

A tájékoztatás szerint bezárt a bicskei, a kazincbarcikai, az ózdi, a paksi, a hatvani és a tapolcai hipermarket, Budapesten négy, Győrben kilenc, Debrecenben egy kisboltot csuktak be a munkabeszüntetés miatt.

 

A szakszervezetek 25 százalékos – összesen 14 milliárd forint ráfordítást igénylő – béremelést követelnek, és szeretnék elérni, hogy a legalacsonyabb béren foglalkoztatott munkavállalók fizetése is közelítse meg a bruttó 200 ezer forintot, a munkavállalói létszám pedig 15 százalékkal emelkedjen.

 

 hirdetes_300x300  

A sztrájk időpontjának bejelentése után a Tesco közölte: csalódottak, amiért a szakszervezetek a sztrájkot választották, de jelezték nyitottságukat a megkezdett párbeszéd folytatására. A vállalat kiemelte, hogy a sztrájk alatt is igyekeznek színvonalas kiszolgálást biztosítani az áruházláncot választó 3,3 millió vásárlójuk számára és arra törekednek, hogy boltok a megszokott rend szerint működjenek. Hangsúlyozták: az elmúlt két évben 8,7 milliárd forintot költöttek bérfejlesztésre, munkatársaik többsége összesen több mint kéthavi fizetéssel vihet többet haza az idén, mint tavaly.

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!