A rendőrség sem most, sem korábban nem folytatott eljárást bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt Andrej Danko (SNS) házelnökkel szemben – mondta Denisa Baloghová rendőrszóvivő, reagálva Lucia Nicholsonová (SaS) korábbi kijelentéseire.

 

Baloghová szerint a rendőrség nem tudja, milyen írásos dokumentummal rendelkezik az ellenzéki képviselő, de kijelentései alapján rendőrségi tevékenységgel kapcsolatos bűnügyi információról van szó. A rendőrszóvivő figyelmeztetett, hogy akinek ilyen dokumentum van birtokában köteles azonnal átadni a rendőrségnek, ellenkező esetben eljárás alá vonható.

 

Emlékeztetett, hogy a rendőrségi nyomozás és vizsgálat mellett műveleti-nyomozói tevékenységet is folytatnak, beleértve a bűnügyi hírszerzést. Az így szerzett információkat alaposan felülvizsgálják, főleg alacsony hitelességük és igazságtartalmuk miatt, csak ezt követően születik döntés további lépésekről.

 

 hirdetes_810x300  

Lucia Nicholsonová, a parlament alelnöke csütörtöki parlamenti felszólalásában kijelentette, hogy  egy titkosított rendőrségi információt juttattak el hozzá a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségtől (NAKA), amelyben korrupció gyanújáról van szó Andrej Danko házelnökkel kapcsolatban.

Lucia Nicholsonová szerint titkos rendőrségi dokumentum bizonyítja, hogy Danko korrupt

Webnoviny.sk
kép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!