Robert Fico kormányfő szerint nincs szükség népszavazásra az Európa magjához való tartozásról. A lehetőséget ennek ellenére nem zárta ki.

 

A miniszterelnök ma a TA3 V politike című műsorában nyilatkozva elmondta, úgy véli, nincs szükség arra, hogy népszavazást tartsanak arról, kell-e Szlovákiának a mélyebb integráció.

 

Fico szerint az EU magja Szlovákia jövője, de elismerte, hogy még meg kell várni, milyen formát ölt a szorosabb integráció. Többek között ezért is örül annak, hogy a szlovák diplomácia emberei állandó kapcsolatban vannak a francia elnök adminisztrációjával.

 

 hirdetes_300x300  

Fico példaként az Európai Bizottság minimálbérre és szociális jogokra vonatkozó javaslatát említette, igaz, annak konkrét tartalmára nem tért ki (ez azért lenne érdekes, mert épp a nyugatra kiküldött munkaerő bérének emelésével akarják megakadályozni, hogy a kelet-európaiak kapjanak állást a nyugat-európaiak rovására, a javaslat több mint 100 ezer szlovákiai munkavállalót érint évente).

 

Robert Fico azt is elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy a minimálbérhez való jogot a szlovák Alkotmányban is rögzítsék.

 

Ez utóbbinál érdemes megjegyezni, hogy ha ezt is ugyanúgy tartja majd be a kormányzat, mint az Alkotmányban szereplő állampolgárság elidegeníthetetlenségéről szóló részt, akkor az intézkedés aligha jelent bármilyen előrelépést…

 

Körkép.sk, TA3.com

Nyitókép: Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!