Sürgős választ kell adni az európai népesedési problémára, de a népességfogyást nem migrációval, hanem a családpolitika erősítésével kell megoldani – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottsága négynapos budapesti ülésének nyitónapján.

 

 A tömeges migrációval kapcsolatban Magyarország álláspontja az, hogy a bajt ott kell megfékezni, ahol keletkezett, „nem a bajt kell a nyakunkba venni, azzal csak tetéznénk azt”. Európának mindene megvan ahhoz, hogy célzott egészségügyi programokat indítson az arra leginkább rászoruló térségekben – fejtette ki.

 

A kormányfő ismertette a résztvevőkkel a Magyarországon jelenleg futó munkahelyvédelmi, demográfiai és népegészségügyi akciótervet. Előbbi célja a munkanélküliség felszámolása, a másodikkal a biológiai reprodukciót akarja elérni a kormány, a népegészségügyi akcióterv keretében pedig küzdelem folyik a dohányzás és az egészségtelen élelmiszerek ellen, továbbá része a közétkeztetés reformja – részletezte.

 

Magyarország is úgy érzi – folytatta -, hogy meg kell védeni a szabadságát „birodalmi politikai törekvésekkel” szemben, ám ez az álláspont nem a globális intézmények szükségességét tagadja, sokkal inkább megpróbálja összehangolni a nemzetek feletti szintet a nemzeti szuverenitással.  Orbán Viktor a WHO-ról szólva úgy fogalmazott: Magyarország a WHO mellett áll, „számíthatnak ránk, és mi is szeretnénk számítani a jövőben önökre”.

 hirdetes_300x300  

 

MTI
kép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!